Elítélte a polgármester a Frankel zsinagóga meggyalázását

Aki a zsinagógát támadja, az mindannyiunkat támad, mondta Őrsi Gergely a 2-dik kerület polgármestere.

Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták fel.

Buda büszke arra, hogy nálunk él Közép-Európa egyik legnagyobb, virágzó zsidó közössége, akik békében és biztonságban élhetnek itt. Aki a zsinagógát támadja, az mindannyiunkat támad. Az ilyen, a történelem szemétdombjára való eszméket hirdető embereknek nincs helye köztünk”, írta Őrsi Gergely polgármester Facebook posztjában.

A 2-dik kerület vezetője hozzátette, a környéken rövid idő alatt ez már a második gyűlöletkeltő megnyilvánulás.

“Amikor észleltünk a közeli Zsigmond téren egy melegellenes firkát, fél órán belül eltávolítottuk és feljelentést tettünk. Most is azonnal lefestjük a horogkeresztet.”

A II. kerületi önkormányzat ebben az esetben is minden segítséget megad a Budai Zsidó Hitközségnek és a rendőrségnek. Itt, Budán mindenki számíthat a teljes közösség szolidaritására, akit vallása, származása, szexuális identitása miatt támadnak.

Kapcsolódó cikkünk:

Horogkeresztet festettek a Frankel zsinagóga falára – Kibic Magazin

A zsinagóga különterméhez vezető liftben pedig azt írták ki, hogy „halál a zsidókra!”. Horogkeresztet festettek ismeretlenek a péntek esti ima alatt a Frankel zsinagóga hátsó, Árpád fejedelem úti falára, olvasható a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) honlapján. A zsinagóga különterméhez vezető liftben kifüggesztett, lakásfelújításról szóló lakóközösségi tájékoztatóra pedig azt írták két nappal korábban, hogy „halál a zsidókra!”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp