A legnagyobb izraeli zöldszervezet nyitott irodát Budapesten

A Zsidó Nemzeti Alap nevű szervezetet 1901-ben hozták létre magyar és közép-európai gyökerekkel rendelkező aktivisták. Az alapítók iránti tisztelet is szerepet játszott abban, hogy most Budapesten hozta létre egy közép-európai regionális irodát.

Izraeli viszonylatban a legnagyobb, globálisan pedig az egyik legrégebben alapított zöldszervezet nyitott irodát Budapesten. A Zsidó Nemzeti Alap (KKL-JNF) nevű szervezetet célja, hogy az örökség ápolásán túl elsősorban a technológiai innováció, a fenntarthatóság és a diplomácia kapcsolatok terén előrelendítse az izraeli-magyar kapcsolatokat.

A Zsidó Nemzeti Alap számos országban van jelen, így a Közel-Kelet és Európa mellett Amerikában és Afrikában is. Magyarországon az örökségápolás, a környezetvédelem, a vízgazdálkodás, az erdőgazdaság és a technológiai innováció terén kívánja előmozdítani izraeli és magyar szervezetek együttműködését. Nem csupán a zsidó valláshoz, illetve Izraelhez kötődőket szeretnék megszólítani a tevékenységükkel idehaza, hanem mindenkit, aki érdekelt a high-tech iparágban és innovációban.

Kobi Davit, a Zsidó Nemzeti Alap Magyarországi és Közép-Európai Irodájának elnöke elmondta: klímaváltozás nagyon hasonló kihívások elé állítja országainkat: szárazság, elsivatagosodás, ivó- és öntözővízhiány. Bízunk abban, hogy képesek leszünk értékes tudást és tapasztalatot átadni magyar partnereinknek ezeken a területeken.”

 A közeljövőben a KKL-JNF a környezetvédelem, a fenntarthatóság, illetve a magyar múlt zsidó vonatkozásai témaköréiben fog projekteket kezdeményezni magyar kormányzati szereplőkkel, cégekkel, startupokkal és magánszemélyekkel közösen, illetve a diplomáciai képviseletekkel együttműködésben szeretné erősíteni Izrael és Magyarország diplomáciai kapcsolatait.

A Zsidó Nemzeti Alapról (KKL-JNF)

KKL-JNF (Keren Kayemeth LeIsrael – Jewish National Fund), magyarul Zsidó Nemzeti Alap, Izrael legnagyobb és a világ egyik legrégebbi zöld szervezete. 1901-ben történt megalapítása óta, a Zsidó Nemzeti Alap Izrael államának fejlődésén és a zsidó emberek és Izrael közötti kapcsolatok erősítésén munkálkodik, ápolja a zsidó kulturális örökséget, és segít megóvni a természeti értékeket. A szervezet, Izraelen kívül, több mint 55 országban van jelen, ahol támogatja a természetvédelemmel kapcsolatos oktatást, valamint az innovatív és fenntartható ökológiai megoldások fejlesztését. A Zsidó Nemzeti Alap a technológia területén szerzett jártasságát és tapasztalatait nemzetközi partnerségi programokon, workshopokon és képzéseken keresztül adja át partnereinek. A vízgazdálkodás, az újraerdősítés, az elsivatagosodás elleni küzdelem és a fenntartható mezőgazdaság területén indított kezdeményezései és projektjei számos állami és nemzetközi elismerést szereztek a Zsidó Nemzeti Alap számára.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp