Antiszemita fenyegetéseket kap a Donald Trump birtokán tartott házkutatás parancsát aláíró bíró

Az interneten fenyegetők a bíró gyermekeit és feltételezett családtagjait sem kímélik.

Antiszemita fenyegetések hullámával kell szembenéznie Bruce Reinhart floridai szövetségi bírónak, aki aláírta azt a parancsot, amely lehetővé tette az FBI számára, hogy kedden házkutatást tartson Donald Trump Mar-a-Lago nevű rezidenciáján a floridai Palm Beachen, írja a JTA.

Bruce Reinhart

Reinhart, aki a Palm Beach Gardens-i Temple Beth David nevű zsinagóga vezetőségének tagja, 2018 óta Florida déli körzetének elöljáró bírája.

A Reinhart elleni kirohanások jobboldali közösségi médiaplatformokon és üzenőfalakon jelentek meg, ahol a felhasználók közzétették a bíró nevét, címét és személyes adatait. A fenyegetések a gyermekei és feltételezett családtagjai ellen is irányultak.

Az erőszakra való felhívások antiszemita gyalázkodások és összeesküvés-elméleteket kíséretében jelentek meg. Sokan arra hivatkoznak, hogy Reinhart 2008-ban Jeffrey Epstein egykori alkalmazottait képviselte a szexuális bűncselekmények miatt elítélt elitélt néhai üzletember ügyében. Az Epstein-ügyet megelőzően Reinhart szövetségi ügyészként, majd 2018-ig magánpraxisban dolgozott.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp