Izrael egyik legnagyobb sztárját küldi a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra

Noa Kirel hihetetlen megtiszteltetésnek tartja, hogy képviselheti hazáját, és mindent el fog követni, hogy büszkeséget hozzon az országnak.

Az izraeli popsztár, Noa Kirel szerdán sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy ő fogja képviselni Izraelt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon, adta hírül a Times of Israel.

Noa Kirel

Kirelt a múlt hónapban választotta ki a Kan közszolgálati műsorszolgáltató, hogy jövőre Izrael képviseletében induljon. Közvetlenül a bejelentést követően azonban nyilvánosan hezitált a részvételt illetően, mondván, hogy teljes mértékben át kell gondolnia az ajánlatot, mielőtt végleges döntést hozna.

Szerdán Kirel újságíróknak elmondta, hogy úgy döntött, elfogadja a lehetőséget, hogy jövőre induljon az Eurovízión.

„Egész Izraellel a hátam mögött indulok el ezen az úton, hogy nagy büszkeséget hozzak az országnak”

– mondta Kirel. „Köszönöm ezt a hihetetlen megtiszteltetést… Már ma elkezdek dolgozni [az eurovíziós fellépésemen], és mint azt tudjátok rólam, keményen dolgozom. Drukkoljatok és kössétek be a biztonsági öveket!”

Kirel elmondta, hogy egy varsói taxi hátsó ülésén ülve kapta a telefonhívást, amelyben közölték vele, hogy beválasztották a versenyre.

„Döbbenettel kezdődött, vettem egy mély lélegzetet, és a harmadik másodpercben már elképzeltem magam azon az őrült színpadon, több százmillió néző előtt, miközben szeretett hazámat képviselem”

– idézte fel első reakcióját az énekesnő.

A szerdai sajtótájékoztatón Kirel elmondta, hogy még nem dőlt el, hogyan választják ki Izrael dalát a 2023-as versenyre. Az elmúlt hetekben olyan hírek keringtek, hogy az énekesnő teljes művészi szabadságot követelt a dalválasztás tekintetében, mielőtt beleegyezett volna a részvételbe, bár Kirel tagadta, hogy bármiféle tárgyalás lett volna a döntéséről.

Szerdán elismerte, hogy félre kellett tennie az egóját, hogy meghozza a döntést a versenyzésről, tudván, hogy akár rossz helyen is végezhet. „Félretettem az egómat, félretettem a félelmeimet és a kockázatokat” – jelentette ki.

„Nem tudom, hogy jól fogom-e csinálni vagy sem, de ha nem kockáztatok, sosem fogom megtudni… persze ez ijesztő, és mindig benne van a politika is.”

Kirel megjegyezte, hogy valószínűleg válaszolnia kell majd az izraeli lépésekkel kapcsolatos kérdésekre, mivel a politika gyakran szerepet játszik az állítólagosan apolitikus versenyben. „Tisztában vagyok vele, hogy az interjúkban Izraelről fognak kérdezni, és ezt nagy megtiszteltetésnek tartom” – mondta. „Fel fogok készülni, és pontos válaszokkal fogok érkezni.”

A 21 éves Noa Kirel jelenleg Izrael egyik leghíresebb popénekesnője, aki több slágeréről ismert. Rendszeresen keresett fellépője az ország különböző rendezvényeinek, fellépett például a tavaly decemberben Eiláton tartott Miss Universe szépségversenyen. 2020-ban egy több millió dolláros szerződést kötött az egyik legnagyobb amerikai lemezkiadóval, az Atlantic Recordsszal. Azelőtt izraeli művész még sosem szerződött ekkora összegért.

Izraeli énekesnő szerződött rekordösszegért egy nagy amerikai kiadóhoz – Kibic Magazin

A jelenleg kötelező katonai szolgálatát töltő Noa Kirel több millió dolláros szerződést kötött az Atlantic Records kiadóval. Izraeli művész még sosem szerződött ekkora összegért. A 19 éves Noa Kirel több millió dolláros összegért írt alá két éves szerződést az egyik legnagyobb amerikai lemezkiadóval, az Atlantic Recordsszal.

A 2023-as Eurovíziót eredetileg Ukrajnában rendezték volna, miután az idei versenyt az ukrán Kalush Orchestra nyerte. Mivel azonban az orosz invázió miatt jelenleg ez nem lehetséges, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy jövőre az Egyesült Királyságban lesz a dalfesztivál. Azt majd a későbbiekben jelentik be, hogy melyik város ad otthont az eseménynek.

Izrael eddig négyszer nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált: 1978-ban Izar Cohen A-ba-ni-bi című dalával, 1979-ben a Milk and Honey Hallelujah című dalával, 1998-ban Dana International Diva című dalával, és 2018-ban Netta Barzilai Toy című dalával.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp