Az egész világot átverte Paul Newman

Nem csak kora legnagyobb sztárjaként, hanem igazi hollywoodi álompárként is tisztelték őt és feleségét, Joanne Woodward-ot. Egy új sorozat azonban felfedi az igazságot a részben magyar-zsidó származású Newman-ről.

Paul Newman az apja révén magyar zsidó felmenőkkel rendelkezik. Ő volt a mozitörténelem egyik legnagyobb sztárja. Tehetsége mellett azonban amiatt is méltatták, hogy feleségével, Joanne Woodwarddal évtizedeken át kitartottak egymás mellett. 16 filmben játszottak együtt, és mindenki azt hitte róluk, álomházasságban élnek.

Ethan Hawke azonban hatrészes dokumentumfilmet készített róluk nemrég, a The Last Movie Stars címmel, amit az HBO fog bemutatni hamarosan, és a házaspár gyerekeinek vallomása alapján egy sokkal sötétebb képet fest majd Newmanról és Woodward-ról. A Newman gyerekek több mint száz interjút is megosztottak Ethan Hawke-kal, akivel egy iskolába jártak. Az interjúkat még Newman készítette egy memoárhoz kollégákkal, rendezőkkel és dadusokkal a 90-es évek elejéig.

A filmből kiderül, hogy Newman egész életében alkohol-problémákkal küzdött, sőt, Woodward már a megismerkedésük idején is tisztában volt azzal, hogy Paul Newman alkoholista.

A betegség az évek során egyre súlyosabb méreteket öltött, reggelire rendszerint hat sört fogyasztott el, ahogy esténként a whiskyt és a martinit sem vetette meg. Newman viszont nem volt hajlandó leállni az ivással. Woodward egyszer megelégelte ezt a helyzetet, és a közös gyerekeikkel bezárkózott malibui otthonukba, és Newman napokig az autójukban aludt.

A feleség később is sokszor állt közel ahhoz, hogy elhagyja a színészt, amit elég sikeresen rejtettek el a világ elől, így mindenki irigykedett a kettejük kapcsolatára. Amikor a színészt a Playboy magazin kérdezte messzeföldről híres hűségéről, a következőt válaszolta:

Miért menj el egy hamburgerért, amikor otthon steak vár?
– jelentette ki Newman burkoltan utalva ezzel arra, hogy minek kezdjen viszonyba más nőkkel, mikor otthon van a felesége.

Bár Newman szellemes kijelentése szinte közmondássá vált, felesége egyáltalán nem volt oda ezért a megjegyzésért.

Az alkoholizmus mellett más szempontból sem volt könnyű élete Newman mellett. A család, a gyerekek teljesen rámaradtak, és annak ellenére, hogy 27 évesen még ő volt Hollywood egyik legigéretesebb sztárja, végül fel kellett hagynia a színészettel, miközben Newman sikert sikerre halmozott.

Remélem, a gyerekek megértik, hogy bár mindegyiküket imádom, ha újra kéne kezdenem, lehet, hogy nem szültem volna – ismerte el Woodward évekkel később, hozzátéve, hogy a színészek nem jó szülők.

Bár a színész a filmjei nagy részében macsó figurát alakított, de a való életben egyáltalán nem volt ilyen magabiztos, írja az index.hu cikkében. Az ifjúság édes madara, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök és a Buffalo Bill és az indiánok című filmek sztárja mindig is bizonytalan volt azzal kapcsolatban, elég jó színész-e, sármjával sem volt elégedett, ahogy amiatt is bűntudat gyötörte, hogy elhagyta első családját Woodward miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp