Az Iszlám Dzsihád rakétái több civilt öltek meg Gázában, mint az IDF légicsapásai

Az Iszlám Dzsihád minden ötödik rakétája Gázában zuhant le, az izraeli hadsereg szerint.

Több ártatlan embert öltek meg Gázában az Iszlám Dzsihád sikertelen rakétái, mint az izraeli légicsapások a Hajnalhasadás hadművelet során – derült ki az IDF szóvivői egysége parancsnokának tájékoztatójából.

A Hajnalhasadás hadművelet 66 órán át tartott, melynek során az IDF 170 célponton csapott le, megölte az Iszlám Dzsihád több magas rangú munkatársát, és megsemmisítette a terrorszervezet katonai képességeinek, terrortámadási alagútjainak és fegyvertároló létesítményének nagy részét. Az IDF vasárnap esti utolsó akciója során megsemmisített három fegyverraktárt, írja a jpost.com.

A tájékoztatás szerint vasárnap este csendes volt, a tűzszünet 23:30-kor lépett életbe, bár 8 perccel később az Iszlám Dzsihád még kilőtt néhány rakétát.

A művelet során az Iszlám Dzsihád körülbelül 1100 rakétát lőtt ki, amelyek közül 200 Gázában landolt. A határt átlépő 990 rakétából 380-at a Vaskupola fogott fel 95%-os sikeraránnyal. A többi 610 a tengerben és nyílt terepen landolt.

Néhány embertől eltekintve, akik szombaton könnyebben megsérültek a törmeléktől, izraeli áldozatokról nem érkezett jelentés. A palesztinok azonban összesen 35 halálesetről számoltak be, akik közül 26 ártatlan szemlélő volt. A 26-ból 11-et izraeli légicsapásokban, 15-öt pedig az Iszlám Dzsihád rakétái öltek meg.

A tájékoztatás szerint az izraeli hadműveletében semmilyen civil infrastruktúra nem sérült meg Gázában.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp