Ismerd meg Izrael egyik legizgalmasabb társadalmi projektjét!

Augusztus 5-én a Bét Orim szombatfogadása előtt a Bálint Házban egy olyan izraeli iskolahálózat kerül bemutatásra, ahol együtt tanulnak a zsidó és az arab gyerekek.

Izraelben zsidók és arabok elkülönülten, félelemben és erőszakban élnek egymás mellett. A Kéz a kézben, egy zsidó, muszlim és keresztény, háromnyelvű iskolahálózat, amely küldetése az, hogy ezen változtasson.

A projekt 25 év után a Kneszet, az izraeli parlament elé került, miután Gilad Kariv, a Kneszet első reform rabbi képviselője törvényjavaslatot terjesztett elő arról, hogy az ilyen iskolamodelleket integrálják az állami iskolarendszerbe.

Augusztus 5-én 18:00 órakor, a Bét Orim istentisztelete előtt a Kéz a kézben alapítója, Lee Gordon fog előadást tartani, amely keretében bemutatja a projektet. Az eseményre a JCC – Bálint Házban kerül sor, ahol a szombatfogadást követően kérdésekre és beszélgetésre is sor kerül.

Az egész estét Zoomon is követni lehet majd 18:00 órás kezdettel a következő linken: https://us02web.zoom.us/j/84094538285

A Kéz a kézben projektről ebben a cikkben írtunk korábban:

Zsidó és arab gyerekek tanulnak együtt egy jeruzsálemi iskolában – Kibic Magazin

A Kéz a kézben héber-arab kétnyelvű iskolában zsidó és palesztin fiatalok együtt tanulnak. A különleges izraeli oktatási intézmény annak ellenére terjeszkedik országszerte, hogy nem mindenki van elragadtatva az együtt tanulás ötletétől. A jeruzsálemi Max Rayne Kéz a kézben iskola falán különböző kézzel festett minták vesznek körül olyan szavakat, mint például a méltóság.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp