Feljelentést tesz az MTK a „zsidóbűnözést” skandáló szegedi ultrák ellen

Az MTK kiáll a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolók mellett, és mindenkit arra kérnek, vállaljanak szolidaritást velük.

„A hétfő esti MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó mérkőzés után a szegedi szurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el az MTK stadionját és környékét” – olvasható a klub közleményében.

A Radnóti Zoltán főrabbi által posztolt videóban – amelyet 12 éves lánya készített – hallható, amint a szegedi ultrák azt éneklik, hogy

„Zsidóbűnözés. Igenis van zsidóbűnözés.”

A közlemény szerint „az MTK Budapest labdarúgó csapata elfogadhatatlannak tart minden antiszemita és rasszista megnyilvánulást, bármilyen kisebbség elleni gyűlöletbeszédet, félelemkeltést”.

„Tiltakozunk az érintett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése ellen, akik esetenként már a mérkőzés alatt is elfogadhatatlan rigmusokat skandáltak. Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, és az MTK családja nevében minden jóérzésű honfitársunkat arra kérjük, vállaljon szolidaritást velünk”

– írja a klub.

„Zsidóbűnözésről” énekeltek a szegedi ultrák az MTK szurkolóinak – Kibic Magazin

Az antiszemita skandálást videóra vette Radnóti főrabbi 12 éves lánya, aki életében először járt MTK-meccsen. „A 12 éves lányom élete első MTK meccsén testközelből tapasztalta meg a való világot. Fel is vette a telefonjával. (A kamerát nem merte arra fordítani) A szegedi szurkolók remélem egyszer majd elnézést kérnek tőle…”

„Az MTK Budapest eddig és ezek után sem fogja csendben eltűrni a történelem legsötétebb korszakait idéző gyűlölködést, és ezúton is szeretnénk biztosítani együttérzésünkről azokat a szurkolóinkat – és tágabb értelemben minden magyar embert –, akik az antiszemita megnyilvánulások miatt emberi mivoltukban megsértve és fenyegetve érezhették magukat” – teszik hozzá.

Az MTK szurkolóik elfogadhatatlan viselkedése miatt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia futballklub együttműködését kéri abban, hogy a klubjukra és Szeged városára is szégyent hozó, érintett szurkolókat, saját hatáskörükben, a jogszabályok adta keretek között felelősségre vonják annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

„A történtek miatt az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, és a jövőben is minden egyes alkalommal így fog eljárni, ha antiszemita, rasszista, gyűlöletkeltő megnyilvánulással találkozik”

– zárul az MTK közleménye.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp