Antiszemitizmus-elleni menedzsere lesz a Lufhansának

Nemrég ortodox utasokat tiltottak ki Budapestre tartó járataikról, ezt akarják most korrigálni.

Május 4-én a légitársaság személyzete és a fegyveres rendőrök több mint száz, láthatóan zsidó származású embert kitiltottak budapesti járatukról, miután a New Yorkból Frankfurtba tartó járaton néhány zsidó utas megtagadta az arcmaszk viselését.

A csoport éves zarándoklatra utazott Budapesten keresztül, hogy megemlékezzenek egy chaszid rabbiról, és az utasok azt állították, hogy a Lufthansa munkatársai a frankfurti repülőtéren intézkedtek annak érdekében, hogy minden láthatóan zsidónak tűnő utast eltiltsanak a csatlakozó járatra való felszállástól.

A Lufthansa egyik munkatársát videóra vették, aki azt mondta, hogy „JFK-ból érkező zsidók” problémákat okoztak a járaton, ezért a láthatóan zsidó embereket kitiltottak a csatlakozó járatukról, írja a The Jewish Chronicle.

A Lufthansa vezérigazgatója, Jens Ritter július 22-i levelében azt mondta, hogy a légitársaság belső munkacsoportja kivizsgálta az esetet, és elismerte, hogy a személyzet néhány tagja „érzéketlen volt, és nem viselkedett professzionálisan”, de a jelentés végül nem tárt fel antiszemitizmusra, előítéletekre vagy előre megfontolt magatartásra utaló érzéseket a Lufthansa képviselői részéről.”

Ritter a továbbiakban „a pontatlan kommunikáció, félreértelmezés és nem szándékos téves ítéletek szerencsétlen láncolatát” okolta, és megjegyezte, hogy „több ortodox zsidó utas”, akik nem tartották be a maszkviselésre vonatkozó előírásokat, „rossz helyzetet teremtettek”.

Később azonban elnézést kértek a kizárásáról szóló döntés körülményeiért, a kellemetlenségekért, és az okozott jogsértésért és személyes károkért.

Az incidens és a jelentés hatására Ritter ígéretet tett arra, hogy új felsővezetői pozíciót hoz létre „a diszkrimináció és az antiszemitizmus megelőzése érdekében”, és új személyzeti képzési elemet hoz létre az antiszemitizmus körül, és elfogadja az IHRA definícióját.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp