Apja nyomdokaiba lépne Matisyahu 16 éves fia

Laivy Miller első fellépésére készül, amely egy ukrajnai művészeket támogató jótékonysági koncert keretében lesz.

Matisyahu, a népszerű zsidó színész a 2000-es évek elején haszid-reggae zenével szerzett magának először hírnevet. Most pedig fia, a 16 éves Laivy Miller várja igazgatottan első fellépését, amelyre augusztus 16-án, egy 5000 férőhelyes brooklyni helyszínen kerül majd sor.

Laivy Miller

Miller először egy ukrán művészeket támogató alap számára rendezett jótékonysági koncerten fog fellépni, ahol többek között a fekete ultraortodox rapper, Nissim Black is színpadra lép. A fiatal zenész Fake Friends (Hamis barátok) című szerzeményét fogja előadni.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy zsidó közönség előtt léphetek fel ennyi legendával együtt egy színpadon a saját szülővárosomban”

– mondta Miller a New York Jewish Weeknek.

Miller a New York-i Crown Heightsban született, édesanyja Matisyahu első felesége, Tahlia Silverman. Most a New Jersey állambeli Tenaflyban található Ohr Yisroel jesivában végzős, szeret Talmudot tanulni, illetve a kreatív írást is kedveli. Emellett egy zsidó, szombattartó jégkorongcsapatban játszik, amely megnyerte a New Jersey-i bajnokságot.

 

View this post on Instagram

 
A post shared by LAIVY (@laivy.miller)

Miller elmondta, hogy családja támogatja kezdeti zenei karrierjét. Édesanyja arra tanította, hogy mindig maradjon hű önmagadhoz, és ne feledje, honnan jött, még akkor sem, ha az emberek el akarnák nyomni. Az apjától pedig azt tanulta, hogy soha ne hagyja, hogy bárki megpróbálja tönkretenni, vagy befolyásolja a szenvedélyét és a fejlődését.

Matisyahu korábban a Chábád haszid mozgalom követője volt, és a reggae ihlette dalait a haredi ortodox zsidókra jellemző szakállban és fekete öltözetben adta elő. Végül elhagyta a haszidizmust, és 2011 decemberében leborotválta a szakállát. Néhány rajongó elárulva érezte magát a vallási fordulat miatt; mások úgy vélték, hogy a művészeket a zenéjük alapján kell megítélni, nem pedig a ruhájuk vagy a vallási döntéseik alapján.

Ami Millert illeti, azt mondta, hogy az embereknek megvan a saját definíciójuk arra, hogy mit jelent vallásosnak lenni, és hogy mindenkinek megvan a saját útja, amelyet járnia kell.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp