Szupersztárokkal készül lemez Leonard Cohen emlékére

Az előadók között Iggy Pop, Peter Gabriel és Norah Jones is megtalálható.

Október 14-én a Blue Note-nál jelenik meg a neves jazz-zenészek játékával kísért, Iggy Pop és Peter Gabriel mellett James Taylort, Norah Jonest, Mavis Staplest és Nathaniel Rateliffet is felvonultató emléklemez, számol be a Recorder.

A Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen című albumon Iggy Pop a You Want It Darkert, Peter Gabriel a Here It Is-t, Mavis Staples pedig az If It Be Your Willt adja elő. A Hallelujah-t a kanadai énekes-dalszerző Sarah McLachlan énekli, a Suzanne-t a jazzénekes, Gregory Porter, a Bird On A Wire-t pedig a jazzgitáros, Bill Frisell. A Coming Back To You James Taylor előadásában már meg is hallgatható a lemezről:

A projektről az ötletadó Larry Klein zenész-producer beszélt. „Leonard Cohen kb. 1982 óta barátom, és az élete utolsó 15 évében közeli barátom is lett. Ő volt talán a legbölcsebb és legviccesebb barátom” – mondta Klein, aki azt vette észre, hogy Cohen halála után folyton az ő dalait énekelte a zenészekkel, akikkel éppen dolgozott.

„Részben azért, természetesen, mert a dalok annyira jók – bizonyos értelemben Leonard volt a valaha élt legjobb popzeneszerző –, részben pedig azért, mert így továbbra is a társaságában lehettem.”

Leonard Cohen és a legendás Hallelujah című dal kapcsolatáról nemrég egy dokumentumfilm is készült, amelyről ebben a cikkben írtunk korábban:

A Hallelujah visszatérése Leonard Cohenhez és a zsidósághoz – Kibic Magazin

Egy új dokumentumfilm nemcsak a Hallelujah az alkotójához, hanem általában a zsidósághoz való viszonyát is igyekszik feltárni. Leonard Cohen, a kanadai legenda, aki a zsidó miszticizmust a popmitológiával ötvözte a nagyközönség számára, 50 éves pályafutása során számos slágert írt, köztük több olyan dalt, mint a Who By Fire vagy a You Want It Darker, amelyek zsidó témákat vonultatnak fel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp