Meghalt Konrád Áron

Konrád György fia édesapja halálát követően három évvel hunyt el. 36 éves volt.

Konrád Áron Konrád György és Lakner Judit rendkívüli tehetségű fiaként 1986-ban született Budapesten, írja a Klubrádió. A Toldy Ferenc Gimnáziumban G. István László költő tanítványa volt, és az egyik legígéretesebb költői tehetségnek számított, az érettségit követően azonban skizofréniával diagnosztizálták.

Felnőtt életét mentális épségétől és önállóságától megfosztva töltötte, bár verset többé már nem tudott írni, festői ambícióit tovább ápolta.

 

Konrád Áronnál idén márciusban rákot diagnosztizáltak, és szervezete a szerdai napon feladta a küzdelmet. Temetését vasárnap 10 órakor tartják a Farkasréti izraelita temetőben.

„Én tudom, hogy ki rám haragszik, / Valójában önmagának árt, / Mert átok lesz a neve annak, / Ki megátkozza Ábrahám fiát.”

– idézi a Klubrádió írása Konrád Áron egyik kamaszkori négysoros versét. A cikk szerint Konrád György fiát nem csupán zsidó származása tette Ábrahám fiává, hanem az a személyes helyzete is, amelyben joggal élhette át valóságként a bibliai Ábrahám fiának élete feláldozásával rémisztő fenyegetettségét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp