Budapestre érkeznek a Rossz zsidók

A túlélés évadját hirdeti meg a Gólem Színház, amely ősszel egy nagy sikerű Broadway-darab első magyarországi adaptációjával jelentkezik.

A Gólem Színház tavaly óta önálló játszóhelyen és független színházként a több lábon állás jegyében működik, saját kávézójuk pedig mára a belváros kedvelt találkozóhelyévé vált.

Borgula András (Fotó: Gordon Eszter / Gólem Színház)

„A jelenlegi gazdasági és politikai helyzet az egyénre és a társadalomra egyaránt rányomja a bélyegét. Előtérbe kerülnek a napi problémák, az amúgy is meglevő feszültség az eddiginél is jobban ránk telepszik. Szomorú, hogy egyre többeknek kell mérlegelnie, hogy a bevásárlás és a számlák kifizetése után marad e pénze feltöltődésre, kikapcsolódásra, például színház- vagy koncertjegyre”

– mondta Borgula András.

„Ördögi körnek gondolom, ha a lélek ezért nem kaphatja meg a neki járó ’táplálékot’. Ezzel együtt mi természetesen itt vagyunk és itt leszünk: az eddigiekhez hasonlóan dolgozunk tovább; de bizonyos tekintetben a túlélés évadja elé nézünk”

– tette hozzá a Gólem Színház művészeti vezetője.

A színház a jelenleg futó előadásaik folyamatos játszása mellett az évadban három új premiert terveznek. Október elején Magyarországon elsőként bemutatják az amerikai Joshua Harmon Rossz zsidók című darabját Borgula András rendezésében; a darab korábban nagy sikerrel futott Broadway és a West End színpadjain.

2023 januárjában gyerekelőadással jelentkeznek: Edgar Keret Kócos macska című darabját Cseri Hanna rendezi, márciusban pedig az Anya-apa munkacímű előadással készülnek: a Marianna D. Birnbaum Mici forgatókönyve és Apu című művei alapján készülő produkció rendezője Borgula András.

Jaj, Istenem! (Fotó: Gordon Eszter / Gólem Színház)

A Gólem Színház szeptemberi és októberi előadásaira a jegyek már megvásárolhatók.

Magyarország egyetlen zsidó színháza, a Gólem Színház a tavalyi évben nyitotta meg saját játszóhelyét a VII kerületi Csányi utcában. A több lábon állás jegyében a gólemes csapat saját kávézót működtet, ahol különleges közel-keleti és izraeli ízekkel várják vendégeiket. A Gólem Kávézó mára szervesen beépült nem csak a színház, de belső Erzsébetváros életébe is.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp