Raoul Wallenberg Egyesület: Orbán szavai a 30-as évek elméleteit másoló gondolatok

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége nagy nyugtalansággal figyelte a miniszterelnök fajelméleti fejtegetéseit a tusványosi beszédében.

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége közleményben reagált Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszédére, amelyben a miniszterelnök a „fajok keveredéséről” értekezett.

Orbán Viktor előadást tart az erdélyi Tusnádfürdőn (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A szervezet szerint „a beszéd részletes okfejtése alapján nem nyelvbotlásról van szó, hanem tudatos és a harmincas évek elméleteit másoló gondolatokról, amelyeken már régen túlgázolt a történelem”. „Az előző évek beszédei alapján itt fejti ki a kormányzat fontos és új elemeit a miniszterelnök, ezért is magyarázatra szorulnak a rossz időszakokat idéző szavak” – írják a közleményben.

„Az egyesület elnöksége részéről úgy érzékeljük, hogy sokféle feszültség és gond terheli a mindennapokat, a tárgy és jövő évi feladatainkat, kár lenne a teendőinket kommunikációs beszéddel terelni. Ha nem erről van szó, akkor a rasszista ihletettségű gyűlöletbeszéd elfogadhatatlan!”

– hívja fel a figyelmet a Raoul Wallenberg Egyesület elnökségének közleménye.

Orbán Viktor tusványosi beszédével kapcsolatban már korábban megszólalt Frölich Róbert országos főrabbi, közleményt adott ki a Mazsihisz, illetve Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija is elmondta véleményét.

Találkozót kért Orbántól a Mazsihisz elnöke a „fajok keveredésével” foglalkozó beszéd miatt – Kibic Magazin

A Mazsihisz szerint a miniszterelnök beszéde komoly aggodalmat keltett a zsidó közösségen belül. Köves Slomó szerencsétlen szóhasználatról beszélt. Frölich Róbert országos főrabbi után a Mazsihisz is reagált Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszédére, amelyben a miniszterelnök a „fajok keveredéséről” értekezett. Az országos főrabbi Orbán Viktor Tusványoson előadott fajelméleti fejtegetéseire reagált.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp