Frölich Róbert: Csak egyetlen faj él e földön, a Homo Sapiens Sapiens

Az országos főrabbi Orbán Viktor Tusványoson előadott fajelméleti fejtegetéseire reagált.

Frölich Róbert országos főrabbi a Facebookon reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére, amelyben a miniszterelnök egy „kevert fajú” Európáról értekezett.

 

A főrabbi bejegyzésében Pilinsky János Ravensbrücki passió című versét idézi, majd így folytatja:

„Valamiért József Attila, Radnóti Miklós, Szerb Antal, Gelléri Andor Endre, Rejtő Jenő és még sok más ismert és ismeretlen név és arc lebeg előttem. Ők (bár József Attila nem, ő csupán józan gondolkodása miatt került e listára) a fajokról vallott hagymázas elméleteknek estek áldozatul.”

Frölich Róbert a fajokkal kapcsolatban a következő megjegyzést teszi:

„Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan.”

Orbán Viktor szombaton mondott beszédet Tusványoson, ahol többek között az alábbiakat mondta:

„Van itt egy ideológiai csel, amiről egy ilyen multietnikus környezetben érdemes beszélni és figyelni is rá. Az internacionalista baloldalnak van egy csele, egy ideológiai cselvetése: az az állítás, az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Ez egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés, mert összekever különböző dolgokat. Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp