Karatésok hozták az újabb magyar érmeket a zsidó olimpián

Egy arany, két ezüst és két bronz érmet szereztek a magyar karatecsapat tagjai Maccabi Világjátékokon Izraelben.

A vívók tegnapi sikerei után a mai nap a karatésoké volt a 21. Maccabiah játékokon. A 2017-es győztes Sterck Laura idén is az első helyen végzett női kata kategóriában. Míg a férfiaknál ugyanebben a sportágban Beck Péter lett bronzérmes. A 25 éves Sterck, aki a budapesti rendezésű Európai Maccabi Játékok hivatalos arca volt, 68 kg kategóriában még egy ezüstérmet is begyűjtött.

A magyar karatecsapat a 21. Maccabiah játékokon (Fotó: Szolga Balázs / Facebook)

A katacsapatok közül a nők (Sterck Laura, Beck-Bíró Kata és Beck Noémi) ezüstérmet szereztek, míg a férficsapat (Beck Péter, Büchler Zsolt és Beck Simon) a harmadik lett.

A tegnapi napon a párbajtőröző Várnai Vivien szerezte meg a 100 fős magyar csapat első aranyérmét. A junior vívók pedig a csapatversenyeken lettek ezüst- és bronzérmesek.

A 21. Maccabi Világjátékokat (Maccabiah) július 12-26. között rendezik meg Izraelben. A múlt hét csütörtöki megnyitóünnepségen Joe Biden amerikai elnök is részt vett.

Megszülettek a magyar csapat első érmei a Maccabi Világjátékokon – Kibic Magazin

Egy felnőtt és egy junior vívó szerzett arany-, illetve ezüstérmet az izraeli Maccabián. Megszerezte a 100 fős magyar csapat az első érmeit Izraelben, a Maccabi Világjátékokon. A felnőtteknél a párbajtőröző Várnai Vivien állhatott fel a dobogó első fokára, miután a döntőben 15:12 arányban legyőzte izraeli ellenfelét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp