Ukrajnának mégsem kell az izraeli vaskupola?

Az ukrán hadügyminiszter szerint az Izrael légterét védelmező rendszer Ukrajnában nem volna hatékony.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter egy konferencián beszélt arról, miért nem felel meg Ukrajna számára az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszer, írja a karpathir.com az ukranews.com nyomán.

Az ukrán hadügyminiszter szerint az Izrael légterét védelmező rendszer Ukrajnában nem volna hatékony. A Vaskupola az alacsonyan szálló rakéták ellen van kitalálva. Ukrajnát azonban az oroszok sokkal korszerűbb ballisztikus és szárnyas rakétákkal lövik. Ezek ellen hatástalan volna az izraeli légvédelmi rendszer.

Reznyikov hozzáfűzte, hogy Ukrajnának már van saját légvédelmi rendszere, amely nem tökéletes ugyan, de számos ellenséges rakétát semmisít meg.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter

Reznyikov szerint az ukrán légvédelem még tökéletesítésre szorul, de már mostani állapotában is helyenként eredményesen működik. Az Iron Dome technológia ugyanakkor nem fog tudni segíteni az orosz rakéták ellen.

Ezért ki kell fejlesztenünk saját légvédelmi/rakétavédelmi rendszerünket, vagy meg kell kapnunk, akár partnereinktől is” – mondta a védelmi miniszter.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp