Pintér Sándorhoz fordult a Mazsihisz elnöke a Blaha Lujza téri zsidózás miatt

A rendőrség közben információs rendszer vagy adat megsértése vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást az üggyel kapcsolatban.

Hétfőn a budapesti Blaha Lujza téren, a Nyugati pályaudvar irányába közlekedő villamos megállójában egy reklámfelülethez tartozó fekete hangszóróból elég nagy hangerővel szóltak egyelőre beazonosítatlan hátterű, főként zsidózós szövegek.

Hangszóróból harsogott a masszív zsidózás a Blaha Lujza téren – Kibic Magazin

A felvételen többek között arról beszéltek, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók. A Blaha Lujza tér egyik villamosmegállójában kihelyezett reklám fekete hangszórójából elég nagy hangerővel szóltak egyelőre beazonosítatlan hátterű, főként zsidózós szövegek, számolt be a Telex.

„Heisler András, a Mazsihisz elnöke az eset kapcsán Pintér Sándor belügyminiszterhez írt levelet, amelyben többek között azt hangsúlyozta, hogy most a teljes magyar zsidóságot érte példátlan verbális támadás”

– olvasható a Mazsihisz közleményében.

A Telex pedig arról számolt be, hogy a BRFK-tól kapott válasz szerint „a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétség gyanúja miatt”. Az eljárás szakértők bevonásával folyik, közölte a lappal a BRFK.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp