Megmentett teknősöket engedtek vissza a tengerbe Tel-Aviv partjainál

Több mint egy tucat veszélyeztetett tengeri teknős került vissza természetes élőhelyére Izraelben, miután hónapokig orvosi ellátásban részesültek.

A 15 álcserepesteknőst és két zöld tengeri teknőst több hónapos rehabilitáció után engedték vissza a tengerbe az izraeli tengeri teknősök mentőközpontjának munkatársai. Mindegyik teknős a tél folyamán került a Természetvédelmi és Parkügyi Hatóság által működtetett létesítménybe, ahol különböző fizikai sérüléseiket kezelték, többek között antibiotikumokkal és folyadékpótlással.

Fotó: AP

Janiv Levi, a központot vezető ökológus elmondta, a teknősök szabadon engedése előtt a biológusok megbizonyosodtak arról, hogy a teknőst 100 százalékig egészségesen viszik vissza a tengerbe. Miután megtisztították és megmérték őket, a tudósok több példány páncéljára műholdas jeladót ragasztottak, hogy nyomon követhessék a teknősök tartózkodási helyét, és tovább tanulmányozhassák viselkedésüket.

A tengeri teknősöket a Nemzetközi Természetvédelmi Unió a veszélyeztetett és védett fajok közé sorolja, és az izraeli törvények szerint is védelem alatt állnak. (Times of Israel via AP)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp