Budapesti jelenetekkel kapcsol nagyobb fordulatszámra a Fauda legújabb évada

A Fauda 4. évadának a napokban kiadott előzetesében egy sárga villamos is feltűnik.

Az izraeli rajongók már július 13-án megtekinthetik a Fauda 4. évadának első részét, a világ többi részén az év egy későbbi időpontjában lesz elérhető a népszerű sorozat a Netflixen, írja a Variety. A gyártó yes Studios a közelgő megjelenés alkalmából egy friss előzetest is kiadott, amelyben már a Budapesten forgatott jelenetek is láthatóak.

A stáb eredetileg Kijevben filmezett volna, a közelgő háború hírére azonban inkább Budapestre váltottak. Európai helyszínre azért volt szükség, mert Doron (Lior Raz) és csapata az új évadban Libanon és a palesztin Dzseninen túl Brüsszelbe is terroristák nyomába ered majd.

A Variety beszámolója szerint az előző évad eseményei után Doron bűntudatot érez társa halála miatt, dühös és frusztrált, miután elbocsátották az egységtől. Ayub százados (Itzik Cohen) megpróbálja kihozni nehéz helyzetéből, és beosztja egy brüsszeli küldetésre. Az európai fővárosban Doron elkíséri Ayubot egy fiatal libanoni forrással való találkozóra.

Omar, az eredetileg Dzseninből származó forrás, az egyik legfőbb informátor fia, aki segített a Sin Betnek megölni az Iszlám Dzsihád néhány vezetőjét a dzsenini összecsapások során 2002-ben. Amikor az apja árulónak és informátornak bizonyult, Ayubnak ki kellett költöztetnie a családot Dzseninből Ramlába. Bár Ayub évekig támogatta a családot, Omar soha nem találta a helyét Izraelben, ezért Libanonba költözött. Nővére viszont beilleszkedett az izraeli társadalomba, és az izraeli rendőrség elismert tisztje lett.

A régóta várt brüsszeli találkozó nem a tervek szerint alakul, és Doron hamarosan szembekerül egy mindenre elszánt terrorista sejttel. A hajsza Doront és csapatát Brüsszeltől Libanon szívébe vezeti, az eddigi legösszetettebb és legveszélyesebb küldetésre, amellyel valaha is szembe kellett nézniük.

A Hamász saját akciósorozattal vágna vissza a Faudának – Kibic Magazin

A 30 részesre tervezett Szabadok ökle című sorozat „a palesztin nép megszállás elleni küzdelmére és a terrorszervezet hírszerzési képességeire” fókuszálna. A Hamász ezekben a napokban forgatja Gázában a Szabadok ökle című sorozatot, amelyet a népszerű izraeli Faudára szánnak válaszként. A Palesztin terrorszervezet szerint a „bűnözőknek állítja be a palesztin népet”, az izraeli sorozatot bemutató Netflix pedig „támogatja a cionista megszállást”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp