Új igazgató került a Holokauszt Emlékközpont élére

Zima András egyetemi docenst, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem tanszékvezetőjét nevezte ki a Miniszterelnökség a Páva utcai intézmény vezetőjének.

Grósz Andor, az intézményt működtető közalapítvány kuratóriumi elnökének javaslatára Zima András történészt nevezték ki a Páva utcai Holokauszt Emlékközpont élére, írja a Népszava. Zima Andrást a kuratóriumi elnök a holokauszt elismert kutatójaként méltatta.

Zima András (Fotó: SzTE-BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék / Facebook)

A lap egy belső e-mailre hivatkozva arról is beszámolt, hogy a mostani igazgatóváltást Grósz Andor kezdeményezte. Grósz azonban a Népszavának nyilatkozva ezt cáfolta. A kuratóriumi elnök a lapnak azt mondta, hogy elégedett volt az eddigi igazgató, Kovács Tamás szakmai munkájával.

A „működést illetően” akadtak vitáik, de ezek nem nevezhetők komoly konfliktusoknak, mindig sikerült közös nevezőre jutniuk. A lap kérdésére, hogy akkor mégis miért küldték el az eddigi igazgatót, Grósz azt közölte: „Nem elküldték, hanem mást neveztek ki, mert Kovács Tamás jogviszonya kinevezési ideje leteltével megszűnt”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp