Náci indulóktól volt hangos a Velencei-tó partja

Szkinhedfesztivált tartottak Velencén, a rendőrség vizsgálja az esetet.

Nagy felháborodást okozott egy zenei fesztivál, amelyet július 1-jén és 2-án rendeztek meg a velencei Drótszamár Kemping területén, számol be a 24.hu.

A lap értesülése szerint több helyi lakos és nyaraló is bejelentést tett az önkormányzatnál, mivel a Rockstrand néven futó esemény valójában egy szkinhedfesztivál volt. A rendezvényen olyan sokatmondó nevű zenekarok léptek fel, mint a Fehér Törvény, a Tar Had és a Kitörés – a náci szövegeket pedig még több kilométerre a fesztivál területétől is hallani lehetett.

A velencei önkormányzat a Facebook-oldalán írt bejegyzésben ítélte el az eseményt:

„Az elmúlt hétvégén lezajlott zenei fesztiválon elfogadhatatlan, gyűlöletkeltő, közösség ellen uszító szövegek hangzottak el, amelyek Velence számos, a fesztivál helyszínétől akár több kilométerre elhelyezkedő pontján világosan hallhatók voltak. Ezeket a megnyilvánulásokat Velence Város Önkormányzata a leghatározottabban elítéli és elutasítja.”

A bejegyzésből kiderül, hogy saját kezelésében lévő területen bármely szervezőnek jogában áll törvénybe nem ütköző rendezvényt tartani Velencén. Az önkormányzat szerint azonban jogos felháborodást kelt, ha rasszista, náci szövegeket lehet hallani a városban.

Az önkormányzat azt is közölte, hogy a fesztivál szervezői még tavasszal kértek az egész nyári szezonra zajhatárérték-megállapítást, „azonban rendezvénytartási engedélyt nem igényeltek, a kérelemhez a szervezők programot nem csatoltak”.

A Fejér megyei rendőrség a 24.hu kérdésére azt válaszolta, hogy egy bejelentés alapján vizsgálják az eset körülményeit.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp