Izraeli szakácskönyvet adott ki az egykori magyar szépségkirálynő

Korábban koriandert sem kóstolt, ma számos egzotikus fűszer nélkül elképzelhetetlennek tartja a konyháját és az életét Cserháti Tamara. Az egykori szépségkirálynő izraeli férje mellett szeretett bele a színes és vibráló izraeli konyhába, és nemrég szakácskönyvet is kiadott kedvenc izraeli receptjeiből.

Milyen az izraeli konyha? Friss, merész, színes, vibráló! – mondja Cserháti Tamara, akit azonnal magával ragadott az ország izgalmas konyhaművészete, amint belekóstolt. A 2012-es Miss World Hungary nem gondolta, hogy egyszer szakácskönyvet fog írni, korábban nem szeretett különösebben főzni.

– Klasszikus, hagyományos magyar ételeken nőttem fel, és ha nem nyílt volna ki a szemem a világra a munkám révén, egészen biztos, hogy a konyhám is sokkal beszűkültebb lenne – mondja Tamara a noivalto.hu-nak.

Izraelt a férje révén ismerte meg.

– Minél több időt töltöttem kint, annál jobban beleszerettem az országba. Imádom, hogy mindenki barátságos, nincs az emberekben semmi távolságtartás, rögtön a bizalmukba fogadnak. Az izraeliek életvidámak és az ételekben is az örömöt keresik, nagyszerű ételeik vannak!

Cserháti Tamara szerint az izraeli konyha nagyon sokszínű – nem véletlenül.

–  A háború után több mint 72 országból érkeztek Izraelbe zsidó menekültek, és mindenki hozta magával a saját hagyományait, receptjeit. Ezek nagyon sokban különböztek egymástól, a lengyel zsidó konyha például teljesen más, mint mondjuk a magyar zsidó konyha. A férjem a flódnit például nem is ismerte… Izrael olyan, mint egy kulináris olvasztótégely, ezért is annyira izgalmas!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp