Menő kóser étterem nyílt Debrecenben

Izraeli fűszerekkel, brit bárányhússal, és a közel-keleti modern konyha világával kívánja felpezsdíteni a vidéki gasztrovilágot Debrecen új, kóser étterme, a Hamsza. A színvonalért Ahron Faigen főszakács felel.

„Nem lesz magyaros étel a menüben, mert szerettem volna egy olyat létrehozni, ami teljesen új a debreceni, és remélem, az országos gasztro-kínálatban is” – mondja Ahron Faigen a Bennem Élő Eredetnek adott interjúban.

Az izraeli Faigent pár hónapja bízták meg a debreceni feladattal, ám nem ez lesz az első magyarországi munkája. A főszakács 2018-tól két évig az EMIH teljes étkeztetésének újragondolását vállalta, és újraértelmezte a modern, minőségi kóser konyhai szolgáltatásokat.

Ahron Faigen tanulmányait a legjobb izraeli kulináris iskolában, a Tadmoron folytatta, majd segédszakácsként egy évet dolgozott Izrael leghíresebb sztárséfje, Meir Adoni mellett. Ezután önálló vállalkozásban saját éttermet vezetett, majd Dubaiba hívták, ahol privát szakácsként főzőtt az öbölmenti országban élő milliárdos (többnyire izraeli) üzletembereknek. „Volt amikor másfél tonna alapanyaggal a repülőn érkeztem meg Dubaiba, ahol aztán a klienseim számára készíthettem étkeket” – mesélte, aki a világ olyan luxusszállodáiban alkothatott, mint például a Palazzo Versace Hotel.

Később a család a gyermekük születése miatt visszaköltözött Izraelbe, ahol egy újabb, speciális salátás éttermet nyitott. Ezt most átmenetilg szünetelti, mert a gyermekük születése után alig pár héttel ismét megkeresték Magyarországról, és az EMIH meghívására Debrecenbe költözött, hogy beindítsa a Hamsza nevű éttermet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp