Nácivadász kutatja fel az orosz háborús bűnösöket Ukrajnában

Eli Rosenbaum az USA-ban tartózkodó egykori nácik felkutatásában és kitoloncolásában végzett munkájáról ismert.

Eli Rosenbaum, az igazságügyi minisztérium veteránja, aki az Egyesült Államokban tartózkodó egykori nácik felkutatásában és kitoloncolásában végzett munkájáról ismert, egy csapatot fog vezetni, amely az ukrajnai háborús bűnökért felelős személyek azonosításán és vádemelésén dolgozik.

Merrick Garland főügyész közleményben jelentette be kedden az Ukrajnára szóló kinevezést.

„Nincs búvóhely a háborús bűnösök számára. Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma mindenki elszámoltat, akik háborús bűnöket és egyéb atrocitásokat követnek el Ukrajnában” – írta Garland a sajtóközleményben a jta.org szerint.

Eli Rosenbaum

Rosenbaum vezeti majd a DOJ háborús bűnök elszámoltathatósági csoportját. 1979-től Rosenbaum 1979-től foglalkozik háborús bűnösök és szövetségeseik elfogásával. Összesen 95 embert kerítettek kézre az Office of Special Investigations, az OSI-n keresztül. Most az orosz katonák által elkövetett háborús bűnökkel fog foglalkozni.

Rosenbaum várhatóan hazai és nemzetközi hivatalokkal is együttműködik az Egyesült Államok joghatósága alá tartozó bűncselekmények ügyében, beleértve az amerikai újságírók meggyilkolását is.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp