Ember nélkül tarol Izrael legújabb csodatankja

A Medium Robotic Combat Vehicle egy halálos fegyverzet, ami mindenféle terepviszonyok között elboldogul az izraeli védelmi minisztérium szerint.

Több izraeli fegyvergyártó cég közreműködésével fejlesztették ki azt a tankszerű eszközt, amit az előttünk álló időszakban fog majd tesztelni Izrael védelmi minisztériuma – számolt be róla a Times of Israel. A jármű a Medium Robotic Combat Vehicle (M-RCV) nevet kapta.

A gép nappal és éjszaka is bevethető, minden időjárási körülmény közt elboldogul, miközben minimális operátori beavatkozást igényel – de azt is csak távolról, mert ember nem ül benne.

A tank számos élvonalbeli technológiával, például egy páncéltörő rakétaindítóval és egy drónok szállítására és fogadására képes megoldással is rendelkezik. A járműnek mindemellett fejlett manőverezési képességei vannak.

A minisztérium által kiadott videón látható, ahogy az M-RCV különböző terepeken, például nehezen járható földutakon halad, de az is, ahogy használja a fegyverét. A klip emellett bemutatja azt is, ahogy egy robotkar segítségével elindít egy pilóta nélküli felderítő eszközt (UAV).

 

Izrael áprilisban is bemutatott egy másik harcászati fejlesztést Iron Beam néven, ami egy új, lézeralapú rakétavédelmi rendszer.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp