Hősnek választott a CNN egy texasi rabbit

A rabbi egy rászoruló gyerekeknek fehérneműt szolgáltató non-profi szervezet, az Undies for Everyone alapítója és vezérigazgatója.

Amy Weiss rabbi 2012-ben alapította a projektet, hogy segítse Texas legnagyobb iskolai körzetében, a Houston ISD-ben a hátrányos helyzetű tanulók többségét. Kezdetben az otthonából szállította a fehérneműket – jelentette a CNN.

Amy Weiss

Az Undies for Everyone eddig több mint 2 millió alsóneműt biztosított szegénységben élő gyerekeknek országszerte. A természeti katasztrófák idején Weiss szervezete a rászoruló felnőtteket is elkezdte segíteni, írja a jta.org.

2017-ben a Harvey hurrikán több mint 100 ember életét követelte, és több mint 150 000 házat semmisített meg Houston körzetében, köztük Weiss saját otthonát is. A természeti katasztrófát követő napokban Weiss megtudta, hogy nagy szükség van fehérneműkre a menhelyeken, és oda irányította nonprofit szervezetének tevékenységét.

A CNN Heroes egy olyan program, amely a jótékonysági célokat vezető hétköznapi emberekre irányítja rá a figyelmet. Minden héten más-más CNN-hősről készítenek portrét a CNN-en és a CNN.com-on, és a nézők online szavaznak a 10 legjobb hősre. Az év végén újabb online szavazást tartanak a CNN Év Hősének címére.

Önkéntesek az Undies for Everyone megbeszélésén

Weiss, akit a Hebrew Union College-ban avatták rabbivá, korábban séfként dolgozott a sábati és az ünnepi étkezéseknél a Houston Hillelben, ahol férje, Kenny Weiss rabbi az ügyvezető igazgató. A Houston Hillel a Houston környéki zsidó egyetemi hallgatókat szolgálja ki.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp