Ben Stiller Lengyelországba és Ukrajnába látogatott

A hollywoodi színész Volodimir Zelenszkijjel is találkozott.

Ben Stiller hollywoodi színész és rendező, az ENSZ menekültügyi ügynökségének jószolgálati nagykövete a Menekültek Világnapja alkalmából hétfőn Ukrajnába és Lengyelországba látogatott, és találkozott a háború miatt kitelepített családokkal, később pedig az ukrán elnökkel.

foto: Reuters

“A háború és az erőszak az egész világon pusztítja az embereket” – mondta az 56 éves Stiller Ukrajnából az Instagramon közzétett videójában. “Senki sem jószántából dönt úgy, hogy elmenekül otthonából. A biztonság keresése minden ember alapvető joga, és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania.”

Ben Stiller először a lengyel határhoz ment, később az ukrajnai Lvov-ba, majd a Sky News szerint Kijevbe is elutazott.

Le vagyok nyűgözve a menekültek képviselőitől és attól, hogy mennyire elkötelezettek az emberek támogatásában, hogy folytatni tudják útjukat” – mondta Stiller.

A háború kezdete óta több mint 5 millióan menekültek el Ukrajnából, és további milliók hagyták el otthonaikat, hogy az országon belüli biztonságosabb helyeken találjanak menedéket – közölte az ENSZ.

A menekültek körülbelül 90%-a nő és gyermek. Az ENSZ szerint ez az egyik legnagyobb kényszerű kitelepítési válság a második világháború óta Európában.

“A családok szétszakadtak, és a háborús traumák maradandó hatással lesznek az otthonuk elhagyására kényszerülőkre” – áll az ügynökség közleményében.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp