Héber feliratú pulóverben hirdeti a szeretet erejét az NBA egyik legnagyobb sztárja

Az immáron négyszeres bajnok Stephen Curry a döntősorozat egyik sajtótájékoztatóján viselte a nem mindennapi ruhadarabot.

Az éjjel befejeződött az észak-amerikai profi kosárlabdaliga idei döntősorozata, amelyet a San Francisco-i Golden State Warriors nyert meg a Boston Celtics ellenében 4-2-es arányban. A döntő párharc legjobbja a 34 éves szupersztár, Stephen Curry lett, aki a negyedik bajnoki címét szerezte meg.

Curry azonban nem csak kitűnő játékával, de nem mindennapi viseletével is felhívta magára figyelmet, amikor az ötödik mérkőzés előtt rendezett sajtótájékoztatóra egy olyan pulóverben jelent meg, amelyiken a következő héber felirat volt olvasható: האהבה לא תבל לעולם אך, ami annyit jelent, hogy a szerelem soha nem ér véget.

Az esetről hírt adó JTA megjegyzi, hogy egy, az Újszövetségből származó idézetről van szó, amely ráadásul megtalálható – szintén héberül – Curry és felesége csuklóján tetoválás formájában. Az egyébként nem zsidó kosárlabdázó ezen kívül még saját vezetéknevét tetováltatta magára héber betűkkel.

Curry héber nyelv iránti rajongása édesanyjától, Sonya Curry-től ered, aki 2015-ben újságíróknak azt mondta, hogy egy korábbi izraeli látogatás „lelkileg teljesen megváltoztatta”. Sonya Curry, akinek szintén van héber tetoválása, azt mondta, azért akart héberül tanulni, mert Jézus ezen a nyelven beszélt (bár valószínűbb, hogy arámiul beszélt, de feltehetőleg azért héberül is értett), és hozzátette, hogy héberül akarta olvasni a Tórát.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp