Benedek Tiborról nevezik el a legjobb játékosnak járó díjat a vizes vb-n

Benedek Tibor – minden idők egyik legjobb vízilabda játékosa – 2020. június 18-án, súlyos betegség után hunyt el.

A Benedek Tiborról elnevezett különdíjat vehetik át a magyarországi vizes világbajnokság vízilabdatornáján a mérkőzések legjobb játékosai, közölte az MTI. Ezt Molnár Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vízilabda bizottságának tagja jelentette be pénteken.

Benedek Tibor

A két évvel ezelőtt elhunyt legendával egy csapatban háromszoros olimpiai bajnok Molnár megjegyezte, a szervezet négy éve jutalmazza a legjobbakat, ami önmagában is nagy előrelépés volt, néhány pólósnak a személyes motivációszintjét is tudta emelni.

A Telex megjegyzi, hogy arról egyelőre nincs döntés, hogy a többi világbajnokságon vagy olimpián is Benedek nevét viseli-e ez a díj, vagy csak a budapestin. A magyar női válogatott hétfőn, a férfi kedden száll először medencébe, a mérkőzéseket a Margit-szigeten rendezik meg.

Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

„Benedek Tibor a medencében és a medencén túli tetteiben is példát mutatott” – Kibic Magazin

Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Képgaléria. “Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpia bajnok, világ- és Európa bajnok vízilabdázó legenda.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp