Minden arabot Svájcba deportálna az izraeli vallásügyi miniszter

Matan Kahana vallásügyi miniszterhelyettes úgy véli, a békéhez vezető, tárgyalásos kétállami-megoldás esélytelen.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató által sugárzott klipben Kahana azt mondta az efrati Derech Avot Középiskola diákjainak, hogy „ha lenne egy gomb, aminek a megnyomása eltávolítaná az összes arabot innen, gyorsvonattal Svájcba küldve őket – ahol csodálatos életet élnének, minden jót kívánva nekik Svájcban – megnyomnám azt a gombot.”

Ugyanakkor megjegyezte, „nincs ilyen gomb. Valószínűleg az a sorsunk, hogy valamilyen formában [együtt] kell élnünk ezen a földön” – hozzátéve: úgy véli, a békéhez vezető, tárgyalásos kétállami-megoldás esélytelen.

Előadás a Derech Avot Középiskolában (illusztráció)

„Az arabok egy másik történetet mesélnek maguknak, tudjuk, hogy ez nem igaz, és ez ostobaság. Azt mondják maguknak, hogy ők azok, akik mindig is itt éltek, mi pedig eljöttünk és deportáltuk őket” – mondta az ujkelet.live szerint, kijelentve, hogy a palesztinok „soha nem adják fel” az 1967-es határokon belüli földekre vonatkozó igényüket.

Az ortodox zsidó Kahana Naftali Bennett miniszterelnök nacionalista Jamina pártjának tagja, amely nyolc ideológiailag különböző pártból álló koalíciót vezet, köztük az izraeli történelemben először egy arab iszlamista frakciót. A képviselő kijelentései azonnali felháborodást váltottak ki, Kahana később bocsánatot kért, és elismerte, hogy rosszul válogatta meg a szavait.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp