Több mint százezren vettek részt a tel-avivi Pride-on

“Hazánkban senki sem félhet, mindig védelmet nyújtunk az itt élőknek” – mondta Meráv Kohen társadalmi egyenlőségért felelős miniszter.

A városban folyó metróépítkezés miatt idén módosított útvonalon hömpölygött a tömeg, az LMBT-közösség helyi és külföldről érkezett tagjai, valamint a velük szolidáris, a teljes jogegyenlőségért folytatott harcukat támogatók.

A Jarkon folyó melletti parkban állították fel a színpadot, ahol a menetelés után a könnyűzenei élet helyi sztárjai léptek fel. Számos politikus is megjelent.

“Az elmúlt két évben azon dolgoztunk, hogy ne csak a tel-aviviak élhessenek úgy, ahogyan akarnak. Gondoskodunk büszkeség-házak megnyitásáról országszerte. Vannak nem együttműködő önkormányzati vezetők, de a kormányban lehetőségünk van segítséget nyújtani, a politikát félretéve, hogy megtörténjenek a dolgok” – nyilatkozta Meráv Kohen társadalmi egyenlőségért felelős miniszter a lapnak.

“Nem engedünk azoknak, akik erőszakot alkalmaznak, fenyegetnek, terrorizálnak. Minden ilyesmire magasabb költségvetési összegekkel, beruházásokkal felelünk. Hazánkban senki sem félhet, mindig védelmet nyújtunk az itt élőknek” – tette hozzá.

Jaír Lapid  külügyminiszter arra emlékeztette a megjelenteket, hogy egy évvel ezelőtt ő maga vezette a szivárványszínű Pride-zászló kitűzését a jeruzsálemi külügyminisztérium épületén, illetve az izraeli külképviseleteken.

“Nem adjuk fel a választás szabadságát a szerelemben, Az egyenlőség azt jelenti, hogy megengedik, hogy mindenki a maga módján legyen különleges”- mondta a szintén az LMBT-közösséggel vonuló Meráv Michaeli, a szociáldemokrata Munkapárt elnöke, közlekedési miniszter.

Az Izraelben évente megrendezett Büszkeség hónap rendezvényeit Jichák Hercog államelnök ünnepi beszéddel köszöntötte. Ebben “bámulatosnak” nevezte az LMBT-közösség eddigi eredményeit.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp