A zsidók már kevésbé veszélyeztetik Magyarország jövőjét

Valamint Izraelhez is jobban közelednének a magyarok, mint öt évvel ezelőtt. Legalábbis egy friss közvélemény-kutatás eredménye szerint.

A Závecz Research a Telex megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatást május végén olyan kérdésekben, amelyekről 2017-ből is rendelkezésre állnak az adatok, így van mivel összehasonlítani, hogy mennyit változott azóta a helyzet bizonyos kérdésekben. Az adatfelvétel 1000 fő telefonos megkérdezésével történt.

A kérdések között szerepelt, hogy mely országoktól kellene inkább távolodnia, illetve melyekhez kéne közelednie Magyarországnak a jövője szempontjából. Itt Izrael támogatottság szignifikánsan javult 2017-hez képest. Akkor csupán 18 százalék mondta, hogy közeledni kellene Izraelhez, most ez a szám 31 százalék volt. Míg öt évvel ezelőtt a megkérdezettek 63 százaléka szerit inkább távolodni kellett volna, addig az idei válaszadóknak már csak a 40 százaléka gondolta így.

A 2017-es eredményekhez hasonlóan most is a közép-európai, visegrádi országokhoz kellene leginkább közelednie Magyarországnak, míg a legtávolabb az arab világtól kellene tartania magát a közvélemény-kutatásban résztvevők szerint.

Szintén jelentős javulás mutatkozott abban a kérdésben, miszerint mennyire veszélyeztetik egyes csoportok Magyarország jövőjét? Itt a „zsidó veszély” miatti aggodalom csökkent a leginkább, az öt évvel ezelőtti 49 pontról egészen 35 pontra. A muszlimoktól, a migránsoktól és a cigányoktól tartók aránya is csökkent az idei felmérésben.

Korábbi kutatások azt mutatták, hogy a muszlimellenesség és az antiszemitizmus erősödése jellemzően együtt mozog – magyarázta a Telexnek a közvélemény-kutatás eredményét Krekó Péter. A Political Capital igazgatója szerint a magyar közvélemény alakulása ezen a téren azzal függhet össze, hogy „etnikai csoport elleni hangos gyűlöletkeltés most nincs a politika főáramában”.

A megkérdezettek szerint Magyarország jövőjét leginkább a korrupt politikusok (86 pont) és a terroristák (82 pont) veszélyeztetik. Ezen a téren egyébként az Oroszország vezetőitől tartók száma emelkedett a legnagyobb arányban a 2017-es adatokhoz képest.

Ami nem változott az Soros György kedveltsége, illetve inkább a nem kedveltsége (36 pont). A felsorolt politikai szereplők közül csak Vlagyimir Putyinnak (32 pont) sikerült alulmúlnia az amerikai üzletembert.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp