Zsidók levágott fejével fociztak volna a betiltott brit neonáci csoport tagjai

A National Action magát nemzetiszocialista ifjúsági szervezetként, illetve fehér dzsihadista csoportként írja le, és a totális faji háború meghirdetését tűzte ki céljául.

Hosszú szabadságvesztésre ítélte kedden a National Action nevű betiltott brit neonáci csoport alapítóját a londoni központi büntetőbíróság. A 28 éves Alex Davies nyolc és fél év börtönbüntetést kapott azon a címen, hogy terrorszervezet tagja volt. A brit kormány hat éve minősítette terrorszervezetnek az újnáci csoportot.

A National Action tagjai egy korábbi demonstráción

A tárgyaláson a vád részéről elhangzott, hogy a National Action magát „nemzetiszocialista ifjúsági szervezetként”, illetve „fehér dzsihadista csoportként” írja le, és „totális faji háború” meghirdetését tűzte ki céljául.

A II. világháború óta ez az első olyan neonáci szervezet, amelyet a brit hatóságok betiltottak. Amber Rudd akkori brit belügyminiszter a National Action betiltásáról 2016-ban hozott határozatában rasszista, antiszemita, homofób csoportosulásnak nevezte a 2013-ban alakult szerveződést.

A National Action terrorszervezetté nyilvánításának és betiltásának egyik közvetlen előzménye az volt, hogy a szervezet nyilatkozatban dicsőítette Jo Cox munkáspárti parlamenti képviselő meggyilkolását és a merénylet elkövetőjét.

A legnagyobb brit ellenzéki parlamenti erő kétgyermekes, 41 éves képviselőnőjét 2016. június 16-án, egy héttel a brit EU-tagságról tartott – a kilépésre voksolók szűk többségű győzelmével végződött – népszavazás előtt ölte meg három lövéssel és többtucatnyi késszúrással egy magányos gyilkos, Thomas Mair, akit még abban az évben tényleges életfogytiglani börtönre ítéltek. Az ítélet indoklása szerint Mair politikai gyilkosságot követett el, és cselekedetét rasszista, újnáci, fehér felsőbbrendűséget hirdető erőszakos eszmék motiválták.

A National Action kedden elítélt alapítója, Alex Davies a közép-angliai Warwick egyetemének filozófiaszakos hallgatója volt, amikor 2013-ban létrehozta a csoportosulást, és a vád szerint igyekezett minél több fiatalt megnyerni a neonáci ideológiának.

Börtönbe zárták azt a neo náci férfit, aki át akart térni a zsidó vallásra – Kibic Magazin

Bűnösnek találta és börtönbe zárta a bíróság azt a házaspárt, amely Hitler után nevezte el a gyerekét, mivel egy illegális neo náci csoportnak voltak a tagjai. A birmighami királyi bíróság szerint 6 ember, köztük a 22 éves Adam Thomas és a 38 éves Claudia Patatas is csatlakozott az illegálisan működő Nemzeti Akció nevű csoporthoz.

A szervezet a brit hadsereg és a rendőrség soraiba is beszivárgott. Tavaly áprilisban négy év és négy hónap börtönbüntetésre ítéltek egy 22 éves londoni rendőrt, aki 2016 óta a National Action tagja volt és aktívan részt vett a szervezet tevékenységében.

Az elmúlt néhány évben a csoport kéttucatnyi tagját sújtották szabadságvesztéssel. Két éve a szervezet négy tagját ítélték másfél és öt és fél év közötti börtönre, szintén azzal a váddal, hogy terrorszervezet tagjai voltak. Azon a tárgyaláson elhangzott, hogy az egyik elítélt, Alice Cutter online felületeken zsinagógák elleni gáztámadásokról írt, és arról posztolt bejegyzéseket, hogy zsidók levágott fejével szeretne futballozni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp