Egy izraeli nő újra találkozik Mariupolból kimenekített anyjával

A nő a tévériportban látta meg az anyját, ahol segítségért könyörgött.

Egy asdodi izraeli nő kedden találkozott édesanyjával, hónapokkal azután, hogy egy televíziós riportban meglátta őt. Segítségért esedezett az ostromlott ukrán város, Mariupol romjai között.

Tatiana Goldin elmondta, hogy tudta, hogy édesanyjának, Ludmilának sikerült megszöknie a városból, de ezt követően fogalma sem volt, él-e még.

Ludmila kedd reggel landolt Izraelben.

„Végre felsóhajthatunk, és elmúlik a több hónapja tartó stressz” – mondta Tatjana Goldin, aki Ashod önkormányzatának alkalmazottja.

A 13-as csatorna szerint Ashdod polgármestere, Yehiel Lasri az orosz ukrajnai inváziót követő hetekben azt mondta Tatjanának, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az anyja eljusson Izraelbe, írja a Times of Israel.

Ludmila Mariupolban, 2022 márciusában

Az asdodi önkormányzat azonnal akcióba lendült, hogy különböző szervezetekkel együttműködve kijuttassa Ludmilát Ukrajnából Izraelbe.

Mariupolt végül a múlt hónapban foglalták el az orosz erők három hónapig tartó pusztító ostrom után, amelynek során 20 000 ember halt meg, és a város romhalmazzá vált.

A kikötőváros a kijevi Bucha elővárossal együtt a háború pusztításának és szenvedésének szimbólumává vált.

Az ENSZ szerint a háború kitörése óta több mint hatmillió ember menekült el Ukrajnából, nyolcmillióan pedig elhagyni kényszerültek a lakóhelyüket.

A háború kezdete óta több mint 28 000 ukrán érkezett Izraelbe, zsidók és nem zsidók egyaránt. Több ezren voltak már Izraelben, amikor kitört a háború.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp