Iráni kém szivárgott volna be egy izraeli kémdráma forgatására

Az Iránban rekedt izraeli moszád-ügynökről szóló Teherán című sorozat keltette fel az iráni hírszerzés figyelmét.

A Nemzetközi Emmy-díjat nyert Teherán című izraeli kémdráma, amelynek jelenleg a második évada fut az Apple TV-n, még az iráni hírszerzés érdeklődését is felkeltette a sorozat alkotója, Mose Zonder szerint.

Glenn Close-zal érkezik az Iránban rekedt Moszad-ügynökről szóló sorozat 2. évada – Kibic Magazin

A Teherán című Izraeli sorozat második évada május elejétől lesz elérhető az Apple TV+ kínálatában. A Teherán lett első izraeli sorozat, amelyik megkapta a Nemzetközi Emmy-díjat a legjobb dráma kategóriában. Az Iránban rekedt Moszad-ügynökről szóló széria május 5-én tér vissza, méghozzá egyszerre az izraeli Kan tévécsatornán és az Apple TV+ streaming szolgáltatón.

A Times of Israel idézi Zondert, aki az izraeli katonai rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a sorozat készítői azt gyanították, hogy iráni kémek jártak a Teherán forgatásán Athénban az első évad felvételének idején.

„Most már tudjuk” – jelentette ki Zonder. „Négy, az irániak által beszervezett izraeli nő ügye során derült ki, hogy egy magát zsidónak valló iráni kém az egyik nőt elküldte a sorozat szereplőválogatására.” A nő azonban nem felelt meg a meghallgatáson – mondta Zonder az interjúban.

„Tudnak a műsorról, néznek minket és odafigyelnek ránk”

– fűzte hozzá az irániakkal kapcsolatban.

Az iráni születésű nézők sem mindig hiszik el, hogy a sorozatot Athénban forgatták, mesélte Zonder. Elmondása szerint gyakran kérdezik őt iráni származású izraeliek arról, hogy hol forgattak, mondván, hogy felismernek egy bizonyos utcát vagy környéket.

„Azt mondják nekem: Ott nőttem fel!” – mondta Zonder.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp