Zelenszkij, Kunis, Kravitz – zsidók a Time idei 100-as listáján

A Time magazin éves listája a világ 100 legbefolyásosabb emberét mutatja be minden évben.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna zsidó származású elnöke, felkerült a Time magazin éves listájára, amely a világ 100 legbefolyásosabb emberét tartalmazza. Zelenszkij a „vezetők” kategóriában szerepelt, és Joe Biden amerikai elnök írta a bemutatását.

A hétfőn közzétett listán több zsidó művész is van, köztük a szintén ukrán származású Mila Kunis színésznő, aki 7 évesen Csernyivciből vándorolt ki az Egyesült Államokba. Kunis az orosz-ukrán háború alatt kampányt indított, és több mint 36 millió dollárt gyűjtött össze az ukrán menekülteknek. Andrew Garfield, Sarah Jessica Parker és Zoë Kravitz neve is ott van a listán, valamint a „Saturday Night Live” komikusa, Pete Davidson, írja a JTA.

Taika Waititi, a „JoJo Rabbit” című film új-zélandi maori-zsidó rendezőjéről Sacha Baron Cohen zsidó színész és komikus írt bemutatást. A „JoJo Rabbit” című filmben a Hitlerjugend egyik tagja megtudja, hogy édesanyja (akit Scarlett Johansson alakít) egy zsidó lányt rejteget a padlásukon.

Andy Jassy-t, aki tavaly lett az Amazon vezérigazgatója, a „titánok” kategóriába sorolták. A listára felkerült további zsidók közé tartozik Nan Goldin fotós és opioidválság-aktivista, valamint David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója és elnöke.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp