Vitatkozd végig az éjszakát! – Sávuot a Bálint Házban

A zsidóság hagyományában a vita elkerülhetetlen, de vajon tudunk-e vitázni? Tudjuk-e okosan, észérvekkel meggyőzni egymást, és elfogadni a más véleményt?

A JCC Budapest – Bálint Ház idén újra élőben tartja sávuoti programját, amely során az érdeklődőkkel végigtanulják az éjszakát. Illetve idén végigvitatkozzák! Ugyanis a JCC Budapest – Bálint Ház a Vita Évét tartja, így sávuoti programját is ennek a témának szenteli.

A program során kiderül! Olyan vélemények csapnak össze, mint hogy ki az igazán zsidó, milyen a jó oktatáspolitika, illetve a program felvezetőjeként, június 2-án egy nagyon kurrens téma kerül elő: vajon felmenjenek-e nők is Tórát olvasni? Erről Fináli Gábor, a budapesti Hunyadi téri zsinagóga rabbija és Radnóti Zoltán, a dél-budai Bét Sálom zsinagóga főrabbija, valamint Gábor György vallásfilozófus, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem tanszékvezetője fog vitatkozni.

A Nők a Tóránál – A Nagy Vita! elnevezésű eseményről itt lehet több információt találni: https://www.facebook.com/events/569139271216728

Ezen kívül a látogatók részt vehetnek igazi talmudi vitákban, találkozhatnak a Mélylevegő projekttel, akik egy nagyon mai megosztó témáról beszélnek, a kommentháborúkról, illetve megismerkedhetnek minden idők legfontosabb vitájával a rabbik és Isten között.

Ez utóbbit dr. Balázs Gábor eszmetörténész meséli el nekünk, de itt lesz még Dr. Kurucz Ákos, aki Komoróczy Szonjával vitatkozik György Péter moderálásában, beszélget Szenthe Antónia pszichológus és Turi Tímea, a Magvető kiadó főszerkesztője, előad Konrád Miklós történész, Radó Péter oktatáspolitikus, Takáts Márk bölcsészhallgató, többször is vitatkozni fog Fritz Zsuzsa, a Forrás Zsidó Tudásközpont vezetője, és fellépnek a Talmud NOW színészei és Lamm Dávid zenész.

A vitán kívül lesznek játékok, együttgondolkodások – közben Izraellel kapcsolatos programok, és főző- és kalligráfia workshop is színesíti az estét.

Időpont: 2022. június 4. 19.30-03.00

A belépés ingyenes.

Részletes program és információ: savuot.balinthaz.hu

A program a Bálint Ház – JCC Budapest, a Hanoar Hatzioni, a Limmud Magyarország és az Izraeli Kulturális Intézet együttműködésében jön létre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp