Bayer Zsolt a budapesti CPAC rendezvényén való felszólalását bírálja egy amerikai zsidó szervezet

Az American Jewish Committee szerint az újságíró korábbi „aljas antiszemita kijelentései” miatt elfogadhatatlan, hogy felszólalhatott az amerikai jobboldal Budapesten tartott rendezvényén.

Az egyik legrégebbi amerikai zsidó szervezet, az American Jewish Committee (AJC) szerint elfogadhatatlan, hogy Bayer Zsolt felszólalhatott az amerikai jobboldal Budapesten tartott rendezvényén, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference), írja a 444.

Az 1906-ban alapított zsidó szervezet felidézte Bayer 2011-es „aljas antiszemita kijelentéseit”, amiket Ugyanaz a bűz című cikkében közölt. Ebben azt írta:

„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben.”

Többek között Bayer ezen írása miatt döntöttek úgy többen is, hogy tiltakozásképpen visszaadják állami kitüntetéseiket, miután 2016-ban a kormány a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adományozta az újságírónak.

Bayer 2015-ben azzal magyarázta a fenti időzetet, hogy eszébe sem jutott zsidózni, „már csak azért sem, mert nem zsidók voltak az áldozatok”. Szerinte az általa idézett szereplők (egy Cohen nevű brit újságíró, Daniel Cohn-Bendit politikus és Schiff András zongorista) esetében sem a zsidóságukkal volt baja, hanem azzal, amiket a magyar kormányról mondtak.

Dagad a botrány Bayer Zsolt kitüntetése körül – Kibic Magazin

A magyar kormány valamiért jó ötletnek tartotta, hogy augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adományozza a gyűlöletkeltő és kirekesztő írásairól elhíresült Bayer Zsolt újságírónak. Tiltakozásképp egyre többen adják vissza kitüntetéseiket azok, akik nem szeretnének Bayerrel egy listán szerepelni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp