Akasztófára lógatott Dávid-csillagot rajzoltak egy Budapesten tanuló izraeli lakóhelyének falára

Az antiszemita falfirkán a Fideszt zsidózó felirat olvasható, de a TEV szerint egy izraeli és palesztin diákok közötti vitát követően jelent meg az izraeli állatorvos-hallgató lakóhelyének falán.

Egy antiszemita falfirkáról kapott bejelentést a Tett és Védelem Alapítvány (TEV), amelyet egy izraeli állatorvos-hallgató lakóhelyének falára rajzoltak. Az akasztófára lógatott Dávid-csillagot ábrázoló graffiti fölé azt írták: „kurva zsidó Fidesz”.

Fotó: TEV

A szervezet beszámolója szerint az antiszemita falfirka azután jelent meg az izraeli diák lakhelyénél, hogy a budapesti Állatorvostudományi Egyetem diákjai számára fenntartott Univet – Confessions nevű Facebook-oldalon heves vita alakult ki izraeli és palesztin diákok, illetve az oldalt működtetők között.

A vita középpontjában az izraeli-palesztin kérdés aspektusai, illtve Izrael által állítólag elkövetett háborús bűnök álltak. A diskurzus odáig fajult, hogy az izraeli diákok szerint az oldal adminisztrátorai egy idő után letiltották az Izraellel kapcsolatos bejegyzéseiket, hogy azok nem megfelelők, míg a palesztin diákok továbbra is posztolhattak Izraelről.

A vita vége pedig az lett, hogy az adminisztrátorok május 16-tól kezdődően minden Izraellel és Palesztinával kapcsolatos tartalmat törölnek az oldalról.

A TEV arról is beszámolt, hogy az Állatorvostudományi Egyetemen május 11-én tartott nemzetközi nyílt napon a palesztin hallgatók standjánál Izrael állam létét tagadó szórólapokat osztogattak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp