Több ezren ünnepelték Izraelt New York utcáin

A szervezők szerint ez a legnagyobb Izraelt támogató globális összejövetel.

Az évente megrendezett Ünnepeljük Izraelt elnevezésű felvonulás vasárnap visszatért New York utcáira a manhattani Ötödik sugárúton, számol be az eseményről a Jerusalem Post. Az Újra együtt! mottóval megrendezett felvonulásra két év után került sor, mivel a koronavírus-járvány miatt az elmúlt években nem tartottak meg az eseményt.

A felvonuláson több ezres, Izraelt támogató tömeg vett részt, köztük számos magas rangú izraeli kormánytisztviselő. Az eseményen jelen volt Beni Ganz védelmi miniszter, Nachman Sai diaszpóraügyi, valamint Pnina Tamano-Sata bevándorlásügyi miniszter.

A résztvevők között vonult Eric Adams, New York polgármestere és Grace Meng New York-i képviselő, Aszaf Zamir, Izrael New York-i főkonzulja és a napokban visszavonult Ori Saszon, kétszeres olimpiai érmes izraeli cselgáncsozó.

AZ Ünnepeljük Izraelt felvonulás egy Izrael támogatását célzó, 1964 óta évente megrendezett esemény a New York-i Ötödik sugárúton. A felvonulás észak felé halad az Ötödik sugárúton az 57. utcától a 74. utcáig. A szervezők szerint ez a legnagyobb Izraelt támogató globális összejövetel.

„Inspiráló látni, hogy zsidók, nem zsidók és számos zsidó szervezet együtt vonulnak. Most fontosabb, mint valaha, hogy az izraeli emberek tudják, hogy támogatásuk nemcsak Izraelből, hanem a diaszpórából is érkezik” – mondta Pnina Tamano-Sata a vasárnapi felvonuláson.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp