Sacha Baron Cohen a zsidó folklór egy klasszikusáról készít rajzfilmet az HBO-nak

A Chelm: A világ legokosabb helye című animáció a tervek szerint a zsidó hagyományokra épülő abszurd humort fogja bemutatni.

Az HBO Max és a Cartoon Network bejelentette, hogy egy új, családi animációs film készül Chelm: A világ legokosabb helye címmel. A készülő rajzfilmet Sacha Baron Cohen, Greg Daniels és Mike Judge, valamint Michael Koman készíti, írja Collider.

Sacha Baron Cohen

Az animáció a címadó Chelm városában, a zsidó folklór mitikus bolondok városában játszódik. A készülő alkotás célja, hogy bemutassa a zsidó hagyományokra épülő abszurd humort és az értelmező kérdésfeltevést, miközben a város ostoba bohóckodását és eltúlzott konfliktusait új megközelítésben mutatja be, megőrizve a klasszikus népmesék lényegét és szívét. A film narrátora Sacha Baron Cohen lesz.

Amy Friedman, a Warner Bros. gyermek- és családi programokért felelős vezetője szerint a Chelm: A világ legokosabb helye a vígjáték és a szatíra tökéletes párosítása lesz, és ezt a kombinációt Sacha Baron Cohen és a többi, fentebb sorolt alkotónál jobban senki sem tudja megcsinálni.

A lengyelországi Chelm és a folyton értelmetlen dolgokat művelő lakói több történet és zsidó vicc szereplői. A Nobel-díjas Isaac Bashevis Singer példaául a Chelm bolondjai és történetük című írásában emlékezett meg róluk.

A Chelm: A világ legokosabb helye jelenleg is készül, és az HBO Max, illetve a Cartoon Network csatornákon lesz látható. A megjelenés dátumát még nem közölték a gyártók.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp