Szabad-e sírni a fiúknak?

Grecsó Krisztián és Bedő Viktória rabbi beszél férfi-női szerepekről, a judaizmus és a feminizmus viszonyáról a Magyar Zsidó Múzeumban május 24-én Hidas Judit vezetésével.

Férfiak és nők – boldogság, gyere haza címmel rendez beszélgetést a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár május 24-én 18 órakor. Bedő Viktória rabbit és Grecsó Krisztián írót Hidas Judit kérdezi majd az alábbi témákban:

Valóban az isteni és örök rend része, mi a férfiak dolga és mi a nőké? Vannak a Tórában hagyományos férfi és női szerepeleírások? Feminista-e a zsidó hagyomány, vagy férfiközpontú, vagy mindkettő egyszerre? Szenvednek-e a férfiak is a saját uralmuktól? Jó-e mindig machónak, keménynek és sebezhetetlennek lenni? Szabad-e sírni a fiúknak? Kinek jó, kit tesz boldoggá az a világ, amelyben a nők és a férfiak nem egyenlőek? Boldoggá tesz-e a szerelem, a szerelmi házasság, a hűség? Milyen a szexuális boldogság?

Helyszín: Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, az eseményt online is lehet majd követni ezen a linken: https://us02web.zoom.us/j/85796078613?pwd=N1FwN0lhQnVNeE54MTc1aDlrZmZUUT09#success,

Időpont: május 24, kedd, este 6 óra

További információ itt:

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp