Elnöki kitüntetésben részesült egy Ukrajnában harcoló izraeli katona

Grigory Pivovarov „bátorsága, elkötelezettsége és katonai esküjéhez való hűsége” elismeréseként kapott kitüntetést Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől.

Grigory Pivovarov Oroszországban, Szentpéterváron született, kilenc éves volt, amikor családjával Izraelbe költözött (alijázott), írja a Ynet. Először Haifán lakott, majd egy kibucban a Galilban, onnan az északi Kirját Smoná városba költözött, majd egy vallásos középiskolában érettségizett. A katonaság után alkalmi munkákból élt.

Grigory Pivovarov

2013 végén Ukrajnába ment, ahová egy barátja hívta a Majdan téri tüntetések kezdetének idején. Pivovarov úgy értesült, hogy „szörnyű dolgok” történnek a Majdanon, ezért úgy gondolta, neki is ott a helye. Nem sokkal később már az ukrán hadsereg kötelékében találta magát.

Pivovarov a Ynet-nek nyilatkozva arról beszélt hogy miután legyőzték Putyint, azt tervezi, hogy idegenvezetőként mutatná be turistáknak Ukrajna szépségét és történelmét. Abban is reménykedik, hogy végre megkaphatja az ukrán útlevelét, mivel most csak izraeli útlevéllel rendelkezik az ukrán bürokrácia lassúsága miatt.

Az izraeli lappal azt is közölte, hogy jelenleg nem adhat hosszabb interjút a háborús helyzet miatt.

„Itt minden katona hős. Beszéljünk a győzelem után”

– mondta.

Videókon mondanak köszönetet a zsidó népnek az Ukrajnában harcoló izraeli önkéntesek – Kibic Magazin

Vélhetően több száz izraeli utazott Ukrajnába, hogy az orosz inváziót követően önkéntes egységekhez csatlakozzon. A közösségi médiában vasárnap közzétett videókon több, az ukrán erőkkel együtt harcoló izraeli mond köszönetet Izraelnek és a zsidó népnek, amiért támogatják az orosz invázió visszaverésére tett erőfeszítéseiket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp