Ukrán zenész képviseli Izraelt a 2022-es Eurovízión

Alig két hete még kétséges volt, hogy Izrael egyáltalán részt vesz-e az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, de nem bojkott, szankciók kivonása vagy bármilyen más politikai álláspont miatt.

A problémát az izraeli külügyminisztérium sztrájkja jelentette, de végül április 29-én bejelentették, hogy Michael Ben David fogja képviselni Izraelt az olaszországi Torinóban, a Shin Bet, az izraeli biztonsági ügynökség erőfeszítéseinek köszönhetően.

Michael Petah Tikvában nőtt fel, később egy szupermarketben dolgozott azután, hogy végzett a nagynevű Ben Zvi Egyetemen, egészen addig, amíg be nem került az izraeli X Factorban, ahol a 2018-as Eurovíziós győztes, Netta mentorálta, írja a Jewish News.

Michael 1996-ban született, hat testvére közül ő a második. Apja grúz, anyja mélyen vallásos ukrán zsidó, aki nagyon nehezen fogadta el, hogy a fia 16 évesen elmondta neki, hogy meleg.

„Nem akarta, hogy más legyek, hogy szenvedjek” – mondta az interjúkban.

Szexualitása miatt elhidegült édesanyjától, és Michael nem beszélt vele az előadóművészeti tanulmányok során eltöltött évei alatt, amikor szintén elkötelezett kapcsolatba kezdett Roi Ram színésztársával. Az énekes újra egyesült családjával, amikor elfogadták a melegségét, és megengedték neki, hogy elhozza párját a családi összejövetelekre. Anya és fia az X Faktorban is megerősítette összetartozásukat, amikor Michael elénekelte Miri Mesika „Anya” című balladáját a, és csatlakozott hozzá a színpadon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp