Elítélték a Hitler születésnapját molinóval ünneplő fiatalokat

A Szolnoki Járásbíróság első fokon pénzbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítélte a tavaly áprilisban Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket, az ítélet nem jogerős.

A járásbíróság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a vádlottakat, akik mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését, önkényuralmi jelkép társtettesként elkövetett használata miatt ítélték el.

Vádat emeltek a Hitler születésnapjára emlékező két szolnoki férfi ellen – Kibic Magazin

A szélsőséges eszméket valló két férfi ellen önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. Korábban itt, a Kibicen mi is beszámoltunk arról a szolnoki Tiszavirág híd korlátjához rögzített molinóról, amelyen Adolf Hitler születésnapjáról emlékeztek meg április 18-án. A molinón Hitler egyik jelmondata, a „Számomra nincs más út: Győzelem vagy halál!”

A két, büntetlen előéletű, szélsőségesen nacionalista eszméket valló huszonéves fiatalember – hogy nyilvánosan megemlékezzen Adolf Hitler születésnapjáról – 2021. április 18-án a szolnoki Tiszavirág hídra, majd április 20-án a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy-egy molinót helyezett ki. Ezekre a diktátortól származó idézetet és jól felismerhetően horogkeresztrészletet festettek.

A Szolnoki Járásbíróság a fiatalabb, alig 20 éves vádlottat 200 ezer forint pénzbüntetésre, míg 24 éves társát – aki tettét azzal súlyosbította, hogy a második molinó kihelyezésének napján a buszon és egy forgalmas áruházban horogkeresztet, halálfejet és SS-jelvényeket viselt a felsőruházatán – 300 óra közérdekű munkára ítélte.

Mivel az ügyészség mindkét vádlottnál súlyosításért fellebbezett, az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp