Kim, az első izraeli bálna

Egy, a kutatók számára eddig ismeretlen ámbráscet érkezett Haifa közelébe, ahol regisztrálásra került a nagy méretű állat. Első bálnaként izraeli vizeken.

A Greenpeace és a Haifai Egyetem kutatói még áprilisban figyeltek meg egy nyolc bálnából álló ámbráscet csapatot Haifa partjaitól 14 kilométerre. Mivel az egyik állat a farka alapján készült regisztrációs listákon nem szerepelt, így Izraelben elsőként itt lett katalogizálva a 12 méter hosszúságú tengeri emlős.

A ritka látogatók kétszer is feltűntek az izraeli partok közelében. Egyszer ráadásul az egyik példányt delfinek kíséretében látták a kutatók.

Izrael első bálnáját a Haifai Egyetem hallgatójáról, Kim Kobóról nevezték el, akinek sikerült lefotóznia az állat vízből kicsapódó farokuszonyát. Kobo a Ynet-nek nyilatkozva elmondta, hogy meghatónak tartja, hogy részt vehetett a kutatásban. A laborban, ahol tanulmányait végzi már a legtöbb kutatóról el van nevezve egy-egy delfin. Neki azonban az a megtiszteltetés jutott, hogy egy bálna viseli a nevét.

Először látogatott el egy kék bálna Eilatra – Kibic Magazin

Kedden egy kék bálna tűnt fel a Vörös-tenger partján fekvő Eilat közelében. A világ legnagyobb állatát eddig még sosem látták arrafelé. Meglehetősen ritka látogató, egy kék bálna úszott be kedden az Eilati-öbölbe, úgy 300 méterre megközelítve az izraeli város tengerpartját.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp