Bar-micvót tart a 13 éves csivavájának egy amerikai nő

A 34 éves nő a gyerekeként kezeli a csivaváját.

Bradleynek, a csivavának emlékezetes születésnapja lesz a tizenharmadik, a gazdája és “anyukája”, Ashley Sherman ugyanis egy bar-micvót tart neki, vagyis pontosabban az ünnepség egy kutyás változatát. Saját kipát és tallitot készített neki, és plüssjátékok helyettesítették a Tórát és a rabbit, írja a metro.co.uk.

„Nincsenek gyerekeim, ezért a kutyáimnak vagyok egyfajta anyukája, és ők azok, akiket meg szoktam ünnepelni” – vallja erről Ashley, akinek fontos a vallása és a családi öröksége is, így ezeket a hagyományokat így próbálja ápolni.

A bar-micvót egy közeli kutyás parkban tervezi megtartani, de igazi rabbi nem lesz jelen az eseményen.

Ashleynek és a bátyjának is megvolt annak idején a maga bar-micvója gyerekként, ezért is tervez egy hasonló partit a kutyájának. Az ohio-i nő rendszeresen jár a zsinagógába. Amikor megosztotta a bar-micvóra beöltöztetett Bradleyről a fotókat a közösségi médiában, az emberek elájultak, annyira lelkesedtek az ötletért, és úgy tűnik, sokan fogják majd követni a példáját. Ashleynek van egy másik csivavája is, Freddie, de ő még csak hatéves, szóval még sokat kell várnia a saját bar-micvójára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp