Bono „szabadság” koncertet adott a kijevi metróban

„Ma este, május 8-án lövések fognak dörögni Ukrajna égboltján, de végre szabad leszel” – mondta a U2 frontembere.

40 perces koncertet adott az ír rockegyüttes, a U2 frontembere, Bono és gitárosa, The Edge vasárnap az ukrán fővárosban, Kijevben egy metróállomáson, és méltatták az Oroszországtól való szabadságukért küzdő ukránokat.

“A ti elnökötök mutat példát jelenleg a szabadság terén a világnak… Ukrajna népe nem csak a saját szabadságáért harcol, hanem mindannyiunkért, akik szeretjük a szabadságot” – mondta Bono Zelenszkij ukrán elnökre utalva a 100 fős tömegnek, akik a Khreshchatyk metróállomáson gyűltek össze.

Oroszország február 24-én támadta meg Ukrajnát, Kijev felé nyomulva, majd március végén visszavonta erőit a főváros közeléből, hogy tűzerejét Kelet-Ukrajnára összpontosítsa.

Oroszország továbbra is “különleges katonai műveletnek” nevezi ukrajnai akcióját, miközben rakétacsapásokat hajt végre Ukrajna szerte. Az élet azonban valamennyire visszatért Kijevbe annak ellenére, hogy rendszeresen megszólalnak a légiriadó szirénák, írja a jpost.com.

Bono a dalok között a következőket mondta a tömegnek:

“Ma este, május 8-án is lövések fognak dörögni Ukrajna égboltján, de legalább szabadok lesztek. Elvehetik az életedet, de soha nem vehetik el a büszkeségedet” – jelentette ki.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp