Mazsihisz: Felháborító és visszataszító Lavrov Hitler vélt zsidóságáról tett kijelentése

Heisler András az orosz nagykövetnek írt levelében reagált az orosz külügyminiszter nagy felháborodást keltő szavaira.

„Mély szomorúsággal hallottuk Lavrov külügyminiszter úr szavait, amelyekben Adolf Hitler vélt zsidó származásáról és a zsidók antiszemitizmusáról beszélt” – írja Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke Jevgenyij Arnoldovics Sztaniszlavov budapesti orosz nagykövetnek címzett levelében.

Lavrov: a legnagyobb antiszemiták a zsidók – Kibic Magazin

Az orosz külügyminiszter szerint Hitlerben is „zsidó vér” volt, mint Zelenszkij ukrán elnökben. Jeruzsálemben bekérették az orosz nagykövetet Lavrov szavai miatt. Jeruzsálemben bekérették a külügyminisztériumba Oroszország nagykövetét Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Adolf Hitler részleges zsidóságát hangoztató szavai miatt. Jair Lapid megbocsáthatatlan, botrányos kijelentésnek minősítette Lavrov állításait, miszerint „Hitlerben volt zsidó vér”, és „a legnagyobb antiszemiták zsidók”.

Heisler András az állításokat a zsidó közösség nevében felháborítónak és visszataszítónak tartja, és hozzáteszi, „a náci vezető állítólagos zsidósága – amely minden alapot nélkülöz – az interneten terjedő legrosszabb összeesküvés-elméletek egyike”.

Az orosz külügyminiszter egy olasz televízióban hangoztatta, hogy szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnökben Adolf Hitler náci vezérhez hasonlóan „zsidó vér folyik”. Szergej Lavrov azt mondta: „Zelenszkij? A legnagyobb antiszemiták a zsidók, még Hitler is zsidó származású volt”.

Lvarov szavait elítélte többek között Jair Lapid izraeli külügyminiszter, illetve Berel Lazar orosz főrabbi is kritizálta az orosz külügyminisztert a kijelentése miatt. (hvg.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp